Dietetyk

 

Mgr Katarzyna Goździcka (Józefczak) – dietetyk z wykształcenia oraz pasji z ponad 6-letnim doświadczeniem w pracy z pacjentami. Jej styl pracy charakteryzuje holistyczne podejście do zdrowia człowieka. Wychodzi z założenia, że zdrowy organizm to nie tylko prawidłowe BMI ale również brak objawów chorobowych, odporność organizmu na infekcje, dobry nastrój czy spokojny sen. Jej misją jako dietetyka jest edukacja żywieniowa oraz poprawa jakości życia i zdrowia pacjenta. Wskazuje właściwą drogę w wyborze produktów oraz komponowaniu posiłków.
Pracując jako dietetyk kliniczny stale poszerza swoją wiedzę poprzez udział w licznych konferencjach i szkoleniach. Jako certyfikowany Konsultant Programu Leap konsultuje i tworzy dedykowane zalecenia na podstawie testów nadwrażliwości (nietolerancji) pokarmowej. Aktualnie przyjmuje pacjentów w gabinecie dietetyka w Katowicach, w klinice Vitalea.  Prywatnie entuzjastka zdrowych eksperymentów kulinarnych, podróży, aktywności fizycznej, przyrody, a przede wszystkim szczęśliwa mama i żona.

 

 

Autorka wykładów o dietetyce:

  • „Żywienie dzieci z zespołem downa i jesienne triki na zdrowe nawyki”,
  • „1000 pierwszych dnia dla zdrowia. Żywienie kobiet w ciąży, karmiących piersią i dzieci do 3-go roku życia. Rola witaminy D3”,
  • „Możliwości interwencji żywieniowej dla dzieci w wieku przedszkolnym w alergiach i nietolerancjach pokarmowych”,
  • „Możliwości interwencji żywieniowej u dzieci z trisomią 21 i innymi zespołami genetycznymi”,
  • „Woda dar życia”,
  • „Jak nie paść ofiarą półek sklepowych”,
  • „Zdrowie zaczyna się w jelitach”,
  • „Naturalne metody budowania odporności”.

 

DIETETYK – CERTYFIKATY: